FACE twi 

 

titulo lleure

Servei de Lleure: Es un Servei específic i organitzat, basat en els principis d’inclusió,normalització, individualització, i qualitat de vida.

Està destinat a persones amb discapacitat intel·lectual de qualsevol edat. El seu objectiu es proporcionar els suports necessaris per a gaudir del seu temps lliure, de la forma mes autònoma possible, fomentant la inclusió social.

lleure01Les activitats de lleure pretenen afavorir l’ integració social de la persona amb discapacitat amb l’objectiu de potenciar l’autonomia personal i social en igualtat de drets i oportunitats, oferint una oferta molt àmplia d’activitats que disposen del suport i seguiment de professionals.

El Servei de Lleure persegueix gaudir del temps lliure, mitjançant una activitat voluntària, desitjada, triada, que aporta benestar satisfacció a nivell personal i social.

 

 

OBJECTIUS DEL PROGRAMA DE LLEURE

o Possibilitar que la persona amb discapacitat intel·lectual gaudeixi amb plenitud del seu temps lliure.

o Oferir l’oportunitat d’escollir com volen gaudir d’aquest temps, que és seu.

o Fomentar que les persones amb discapacitat intel·lectual es relacionin i es comuniquin amb la gent que té inquietuds del seu interès i agrado.

o Potenciar que es desenvolupin al màxim les habilitats socials.

o Fomentar el creixement personal a partir de potenciar les seves capacitats i habilitats, així com la seva autodeterminació.

o Possibilitar la sensació de seguretat i l’autoestima a través d’experiències d’èxit que son mes fàcil quan les activitats agraden interessen, redueixen l’estrès, etc
.
lleure02


“Mitjançant el lleure les persones amb discapacitat intel·lectual satisfaran necessitats que no cobreixen altres àmbits de la vida”
METODOLOGIA

El servei de lleure, s’organitza en coordinació amb els professionals del centre integrat per mestres, educadors i especialistes que porten a terme les activitats i seguiment individualitzat per a cada persona amb discapacitat.
Donades les necessitats de cada persona, s’estructura tres grups de lleure diferenciats a partir de les característiques, necessitats i demandes dels usuaris. D’aquesta manera podem diferenciar tres grups:PROFESSIONALS

L’equip el configuren professionals de l’àmbit de l’educació i la psicologia. Un equip multidisciplinar, integrat per mestres d’educació especial, fisioterapeutes, psicòlegs, educadors socials i voluntaris que s’encarreguen de la gestió i organització del servei.


CONTACTE, PER A MÉS INFORMACIÓ

Mail: Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.

Persona de referència: Imma Navarro Ortiz

Horari d’atenció: dimarts, dimecres i dijous de 17h a 21h (cal concertar una visita).EXPERIÈNCIES


“M’agrada APADIS, perquè puc sortir amb els meus amics i abans sempre estava a casa amb els pares.”
Laura

“Ara tinc amics amb els que puc sortir el cap de setmana, i fem de tot. El que més m’agrada és sortir a sopar amb els amics i amigues.”
Esteve

“Fa més de 10 anys que estic a APADIS, perquè tinc molts amics i els monitors ens ajuden molt per organitzar les activitats que nosaltres volem.”
Patri

“Saber que cada cap de setmana puc sortir amb els meus amics em fa sentir bé”
Albert

“Mai hauria pensat poder fer tantes activitats, anar de colònies, jugar a tenis, basquet, anar a la piscina, sopar, anar a la discoteca...com ho fa el meu germà gran.”
Meritxell