FACE twi 

 

titulo insercio laboral


El projecte d’Inserció laboral contempla una formació específica i general per a la inserció dins l’empresa ordinària de persones amb discapacitat.

insercio laboral1Es complementa amb un període de pràctiques en una empresa potenciant el creixement personal dins de l’àmbit socio-laboral, per tal que la posterior inserció laboral de la persona amb discapacitat esdevingui un èxit.

Està destinat a persones amb discapacitat i/o malaltia mental associada, en edat laboral. Aquestes, han de tenir amb un mínim d’autonomia personal i capacitat per a desenvolupar feines en un entorn normalitzat, amb el suport necessari d’un tècnic de seguiment.

 

  

OBJECTIUS DEL PROGRAMA D’INSERCIÓ LABORAL

La inserció de persones amb discapacitat psíquica i/o malaltia mental associada al món laboral ordinari, a través de la metodologia de "treball amb suport", amb l’objectiu de que la persona sigui capaç d’aconseguir i mantenir un lloc de treball remunerat en un entorn normalitzat, en igualtat de drets i oportunitats.

       

insercio laboral2METODOLOGIA

La metodologia de treball amb suport es dirigeix a aconseguir un compromís entre la persona, l'empresa i l'entitat, per tal de garantir la satisfacció de totes les parts al llarg de la relació laboral.

Aquesta es centra en realitzar:

 • El seguiment d’un programa individualitzat de suport, valorant l’adquisició de continguts (formació en habilitats instrumentals i socials).
 • L’anàlisi i adaptació del lloc de treball
 • Un seguiment a la família de l’usuari, per tal de promocionar la seva autonomia i cercar la seva col·laboració amb el programa.
 • Tutories individuals i grupals de seguiment.
 • insercio laboral3L’avaluació dels suports i reajustament d’aquests, en aquells casos necessaris.
 • Visites i/o contacte telefònic amb l’empresa, per part del preparador laboral, per fer el seguiment corresponent (informació i assessorament bidireccional).
 • L’acompanyament i suport continuat, durant tota l’activitat laboral, portant a terme els ajustaments i les modificacions oportunes, ja sigui a nivell de l’usuari o de l’empresa.
 •  Facilitar un suport divers, flexible i compartit amb l'empresa, el qual ens permet anticipar i reaccionar a les necessitats de tots dos implicats.

Per tant, el suport va més enllà de la recerca d'un treball i del procés de la inserció laboral.

insercio laboral4Una característica que distingueix el Treball amb suport d'altres serveis de suport a la inserció, és la disponibilitat del suport del PREPARADOR LABORAL, per tal de facilitar la sostenibilitat del treball, al llarg del temps.


ACTIVITATS

 • Reunions quinzenals, que es porten a terme en el centre, per tal de facilitar un òptim seguiment laboral i individual.
 • Atenció i suport familiar.
 • Atenció, suport i assessorament a l’empresa.
 • Prospecció d’empresa.

 • PROFESSIONALS

  L’equip del programa d’Inserció Laboral, està format per professionals de l’àmbit de l’educació, la psicologia i el dret, per a poder oferir una atenció sistèmica tant als usuaris i als seus familiars, com a les empreses col·laboradores del projecte.


  CONTACTE, PER A MÉS INFORMACIÓ

  Mail: Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.
  Persona de referència: David Sánchez Hugues
  Horari d’atenció: de dilluns a divendres de 9h a 13.30h i de 16h a 20h (cal concertar una visita).
  Telèfon: 93.840.32.85


  EXPERIÈNCIES

  "Per a nosaltres, haver treballat amb l’Alberto ha estat una gran oportunitat. Es una persona que busca superació, que dia a dia creix i manté l’esperit de vitalitat de l’equip. Et transmet optimisme, t’aporta sensibilitat i una gran visió de treball en equip. Ens ha demostrat que l’esforç, sempre té una recompensa”.


  Mireia i Irene - Decathlon Mollet


  Para mi tener trabajo supone sentirme autosuficiente, desenvolverme en la vida y sentirme mejor conmigo mismo.... porque me ayuda a sentirme igual que los demás y ser capaz de trabajar.
  Y convivir en el curso en Apadis, me ayuda a aumentar mi autoestima y a ver que yo tengo un valor como persona, para trabajar y para convivir con los demás, que yo desconocía.
  El tener un preparador laboral que me apoya, me da mucha seguridad, porque se que si tengo un problema en el trabajo, tengo a quien acudir y si intentan aprovecharse de mis limitaciones, tengo quien me defienda, esto me ayuda a trabajar con confianza y sin miedos.... y todo me sale bien!


  Jose Ramón Moro


  Amb la col·laboració de:

logodepartament empresa iocupa

Logo 2

logo web 1