FACE twi 

 

Taller de pares i germans

Taller de Germans

 

Aquest taller es realitza de manera pionera al Vallès Oriental, amb l’ànim de crear un espai de confiança, enteniment i respecte, on totes les aportacions que fan els seus participants, tenen cabuda.

 

Està destinat a germans i germanes de persones amb discapacitat, que comparteixin diferents criteris (discapacitat que tingui el germà/na, l’edat del germà amb discapacitat, etc) i amb edats evolutives similars.

 

OBJECTIUS DEL PROGRAMA

  • Reunir-nos amb altres germans/es que tenen un familiar amb discapacitat per debatre preocupacions comunes i desenvolupar el recolzament entre iguals.
  • Reflexionar sobre l’impacte que va tenir i té, un familiar amb discapacitat dins del nucli familiar.
  • Aprendre més sobre la naturalesa de la discapacitat del teu germà/na.
  • Rebre informació sobre programes i serveis disponibles per a persones amb discapacitat.
  • Conèixer fonts d’informació i pàgines web d’interès.
  • Compartir estratègies que ajudin i facilitin que els germans/es puguin oferir recolzament als seus pares/mares.
  • Aportar informació que sigui útil per ser, en un futur, tutors o cuidadors principals.

 

METODOLOGIA

Mitjançant una metodologia de treball de caire lúdic, un grup de germans i germanes de persones amb discapacitat s’expressen, comparteixen, posen en comú i aprenen de les seves experiències.

 

PROFESSIONALS

Al càrrec d’aquesta formació i acompanyament, es troba Imma Navarro, especialista en atenció familiar mestre d’educació especial i psicopedagoga, amb la col·laboració de Gemma Moreno, psicòloga del centre.

 

RESULTATS ACONSEGUITS AMB EL PROGRAMA

S’ha valorat de manera excel·lent la realització d’aquest taller. Ha representat un nexe d’unió entre els germans, múltiples possibilitats de millorar la xarxa associativa i la creació d’espais entre germans per parlar, compartir i debatre temes d’interès.

Les valoracions que s’han realitzat de cada sessió són molt positives i tots els germans valoren la creació d’aquest espai i la formació que han rebut en base a les seves necessitats. Actualment entenen millor la discapacitat, són més coneixedors de la informació relacionada, motivant als seus pares en l’inici de processos d’incapacitació, programes per a millorar l’autonomia, etc.

Estem molt satisfets dels resultats obtinguts, així com de la llista d’espera d’altres germans que, en un futur, volen formar part d’aquest taller.

 

CONTACTE, PER A MÉS INFORMACIÓ

Mail: Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.

Persona de referència: Imma Navarro

Telèfon: 93.840.32.85

 

EXPERIÈNCIES

Haver tingut la oportunitat de participar en els tallers de germans, ha estat una autèntica experiència. Sovint els germans ens sentim “oblidats” davant la responsabilitat compartida amb els nostres pares. Moltes vegades tens dubtes, desconeixement i angoixa per saber com serà la nostra vida en un futur molt proper.

 

Hem tinguts moments de no parar de riure, moments de complicitat, moments també per emocionar-se...però sobretot i com mai, aquests sentiments els hem pogut compartir amb altres germans, que, han viscut passos a la vida molt similars als meus com a germana d’una persona amb discapacitat.

Ara considero que estic molt més informada i assessorada, puc saber què és una incapacitació i el que representarà per al meu futur i el de la meva germana, ara, tinc coneixement de diferents recursos i serveis....

Ara puc parlar amb els meus pares i fer-los veure les oportunitats que existeixen i que incondicionalment estic al seu costat.                                                         Sonia